דור גרנות @DorGranot טסה לאיטליה להגשים חלום ולהיות מומחית לקונדיטוריה האיטלקית.
דור מספרת:
"אוכל הוא דבר מרכזי מאוד בחיים שלי ושל המשפחה שלי. אני באה מבית פולני-גרמני כך שטעם וצבע הם לא מה ששיחקו תפקיד אלא העובדה שאוכל תמיד הפגיש בין כולם. בתור ילדה שעזבה את הקיבוץ והגיעה לעיר, יצא לי לטעום המון מטבחים שונים וכל אחד מהם פתח לי עולם שלם דרכו הכרתי תרבות.
הרעיון לעסוק באוכל כמקצוע הבשיל אצלי רק אחרי הצבא. יצאתי לטיול ארוך של 9 חודשים וגיליתי מטבחים שונים ומרתקים. מטבח מערבי, מטבח אסייתי, מטבח ערבי, והמטבח שבעטיו הבנתי שבhשול יהיה המקצוע בחיי הוא המטבח ההודי.
אחרי הטיול התחלתי לעבוד כטבחית בביסטרו ולאחר כשנתיים החלטתי להתמקצע יותר והצטרפתי ללימודי בישול גורמה ולימודי קונדיטוריה ואפייה בבית הספר “בישולים” בת"א. תקופה מאתגרת ומעניינת שלימדה אותי הרבה על עצמי, על עולם הקולינריה ועל החיים, תקופה שלאחריה בחרתי לעבוד במתכוון במקומות שונים אחד מן השני, במטבחים שונים, במאפיות ובקונדיטוריות.
ההחלטה לשלב ולחקור את שני העולמות – הקונדיטוריה והבישול, הגיעה מהבנה שאין האחד בלי השני, וכאדם שאוהב לאכול הכל, ארצה לדעת בתור שפית לשלב את שניהם. אני מאמינה גדולה בחוסר ההפרדה של שניהם, בהכרה של טכניקות בישול באשר הם. כימיה היא מה שמשותף להם ובמטבחים כיום הפער הזה בהחלט הולך ומצטמצם.
אחרי שנים של עבודה, החלטתי להמשיך ללמוד. היה לי רצון מובהק ללמוד באיטליה ולחוות את הארץ המדהימה הזו כמקומית, על תרבותה, אנשיה, חומרי הגלם, שיטות העבודה במטבח ובאפייה והתשוקה האדירה שלהם לאוכל…
כך הגעתי לבית ספר הגבוה לקולינריה "אלמה", למסלול קונדיטוריה מתקדם בינלאומי. תודות לחברת ויפלומה, שעזרה לי להשיג מלגה חלקית לאור היותי קונדיטורית מקצועית. למדתי עם אנשים מכל העולם וכך נפתחו לי עוד עולמות ועוד חשקים.. בית ספר אלמה נמצא במרכז מישורי השפע של מחוז אמיליו-רומאניה ובכך חושף אותך לאוכל, יין, חקלאות וחומרי גלם עשירים. צוות ההוראה בבית הספר מאד מקצועי. במסלול שלי, הגיע שף מומחה לכל נושא שונה שנלמד, ובנוסף התארחו שפים רבים מפסגת הקונדיטוריה האיטלקית להעביר את תורתם ועשייתם המודרנית.
כשאיטלקים מתחילים לבשל, או לאפות, זה לא מתחיל מלקטוף את הירק/פרי ולטפל בו, זה מתחיל מלבחור את האזור בו תגדל אותו, לבחור את האדמה, לבחור מה אתה מגדל, איזה זן ולמה הוא ישמש. יש פה כבוד לאוכל ומהיכן הוא מגיע, שלא רואים בשום מקום אחר בעולם.
לאחר שלושה חודשים אינטנסיביים של קונדיטוריה ברמה אחרת, המשכתי לסטאז' באחד מ"מקדשי" האוכל באיטליה, "PECK" שהוקמה בשנת 1883 בה פועלת מעדנייה שופעת במוצרים מייצור מקומי. במקום פועלת גם מסעדה המגישה אוכל איטלקי מסורתי לצד חידושים מודרניים. גולת כותרתו היא הקונדיטוריה, המנוהלת בידי שף מוכשר ורב שנים במקצוע ממנו אני מעשירה את מוחי וידיי בעשייה מגוונת, ומעבירה לו מניסיוני ואהבתי, ומערבבת את המטבח הישראלי בקונדיטוריה האיטלקית.
בעתיד אני רואה את עצמי ממשיכה בחקירת עולמות קולינריה חדשים וביום מן הימים מגשימה את חלומי ופותחת מקום משלי שישלב את כל הניסיון והאהבה שאספתי ויציע אותה כחוויה לאנשים."
לפרטים אודות מסלול הקונדיטוריה באלמה
בא לך משהו מתוק? כנסו לאינסטגרם של דור@DorGranot